Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 november 2009

Ericsson förvärvar Nortels nordamerikanska GSM-tillgångar

Ericsson har vunnit budgivningen om att förvärva tillgångar i Nortels division Carrier Networks, som avser Nortels GSM-verksamhet i USA och Kanada. Köpet är uppbyggt som en försäljning av tillgångar för kontant köpeskilling om 70 miljoner dollar.
Ericssons bud på Nortels GSM-tillgångar gjordes tillsammans med österrikiska Kapsch CarrierCom AG. Enligt avtalen förvärvar Ericsson vissa tillgångar i Nortels GSM-verksamhet i Nordamerika medan Kapsch betalar 33 miljoner USD att köpa de flesta av de återstående tillgångarna utanför Nordamerika.

Ericsson förvärvar en installerad GSM-bas, vilket utökar dess nordamerikanska närvaro. Förvärvet stärker Ericssons förmåga att tjäna de ledande nordamerikanska operatörerna.

Avtalet omfattar överlåtelse av viktig GSM-verksamhet med amerikanska operatörer som AT&T och T-Mobile. Enligt avtalet kommer Ericsson att erbjuda anställning till cirka 350 anställda från Nortel. Nortels nordamerikanska GSM-verksamheten genererade cirka 400 miljoner dollar under 2008.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2