Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2009

Solar säger upp 19

Solcellsföretaget Solar AB i Porjus sÀger upp 19 personer.
Personalreduktionen hos Solar uppges bero pÄ sviktande orderingÄng, men företaget hoppas pÄ att kunna ÄteranstÀlla de uppsagda under 2010.

Företaget kommer dessutom att dra ner pÄ produktionen frÄn i dag kontinuerligt tvÄskift med helgjobb, till ordinarie tvÄskift.

”Vi har helt enkelt en sviktande orderingĂ„ng under de hĂ€r mĂ„naderna pĂ„ Ă„ret och mĂ„ste dĂ€rför dra ner pĂ„ produktionen”, sĂ€ger Kristin Rödder, en av delĂ€garna i företaget. ”December till och med januari Ă€r tunga mĂ„nader för oss, eftersom förfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra produkter nere i Europa minskar under de mĂ„naderna.”

Solar AB:s marknad Àr framförallt de sydliga delarna av Tyskland, Belgien, Frankrike och delar av Italien.

Företaget har expanderat sedan Kristin och Peter Rödder startade solpaneltillverkningen i Porjus hösten 2006, dÄ med totalt Ätta anstÀllda, till idag med mer Àn 50 anstÀllda.

”Trots att vi nu tvingas varsla personal planerar vi för en produktionsökning under 2010. NĂ€r vi startade under 2006 kunde vi producera paneler för 4 megawatt, i dag tillverkar vi solceller för 24 megawatt och mĂ„let Ă€r att kunna öka till 36 under det kommande Ă„ret”, skriver nsd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1