Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 december 2009

Sony Ericsson löser Satioproblemet

Programvaran i Satio frÄn Sony Ericsson, har enligt uppgift ÄtgÀrdats med en firmwareuppdatering.
Programvaruproblemet i Satio, Sony Ericssons 12-megapixel kameratelefon, har lösts med en firmwareuppdatering, enligt en ledande befattningshavare i Sony Ericsson.

Förra mĂ„naden klagade flera anvĂ€ndare pĂ„ att Sony Ericssons Satio led av ett större programfel som orsakade att luren stĂ€ngdes ner eller visade ”varning för svagt batteri” utan förvarning. Detta hĂ€nde speciellt nĂ€r vissa tillĂ€mpningar började köras. Andra problem som rapporterats med Satio har varierat frĂ„n krasch i operativsystemet och touchscreen som inte svarar till att programvaran lĂ„ser sig och att ringsignalerna försvinner.

Man misstÀnkte först att problemet orsakades av ett bug i Symbian-plattformen och Sony Ericsson stoppade snabbt försÀljningen av Satio hos bland annat brittiska Carphone Warehouse .

Även om Sony Ericsson Ă€nnu inte har avslöjat om problemen faktiskt finns i Symbianplattformen eller har nĂ„gon annan orsak, har SatioĂ€gare anledning att glĂ€djas eftersom företaget har slĂ€ppt ny firmware som lovar att lösa problemet.

Firmware-uppdateringen (version R1CA037) kan uppdateras trÄdlöst och den verkar förbÀttra pekskÀrmen reaktion i Satio, Àven om det fortfarande Àr osÀkert om de andra problemen som förlust av batteritid och ringsignal fortfarande kvarstÄr.

Det skriver ibmtimes.co.uk
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1