Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2009

Engcon - ett av Sveriges superföretag

Engcon Nordic AB Àr ett superföretag, enligt en undersökning som tidningen Veckans affÀrer och analysföretaget Par har gjort.
God tillvÀxt, effektivitet och avkastning Àr nÄgra av kriterierna som vÀgs in nÀr Veckans affÀrer och analysföretaget Par tittat nÀrmare pÄ landets alla aktiebolag (ca: 110.000 stycken enligt sajten allabolag.se) för att ranka vilka som kan benÀmnas som superföretag.

– En av de viktigaste parametrarna för bli ett superföretag Ă€r lĂ„ngsiktig tillvĂ€xt. För att lyckas med det krĂ€vs att företagen strategiskt arbetar med att identifiera och skaffa nya kunder, sĂ€ger Tore Thallaug, vd för Par, i ett pressmeddelande.

Av alla existerande aktiebolag Àr dÄ Engcon ett av de 434 företag som kommer med pÄ 2009 Ärs topplista.

- Superföretagen jobbar mycket smartare Àn alla andra. Förutom hög tillvÀxt har de en lÄngsiktig försÀljningstillvÀxt i kombination med uthÄllig lönsamhet och en lÄngsiktigt fungerande resurshushÄllning och finansieringsstrategi för att klara av de tuffa krav som modellen stÀller, sÀger Per Weidenman, som Àr chefsanalytiker pÄ PAR och har utvecklat modellen som undersökningen bygger pÄ.

Engcons grundare och huvudÀgare Stig Engström Àr glad över beskedet.

- Detta Àr ett kvitto pÄ att vi arbetat pÄ rÀtt sÀtt och jag vill passa pÄ att tacka vÄra kunder samt ge mina anstÀllda en eloge, eftersom de Àr ytterst delaktiga i vÄra framgÄngar, sÀger Stig Engström i ett kort uttalande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1