Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2009

Axxe utbildar

Axxe anpassar sig till högre kundkrav genom kompetenshöjning.
Axxe har under de senaste sex Ären investerat betydande belopp för att möta IPC-A-610 och IPC J-STD-001 klass 3. Axxe utbildar 55 av sina anstÀllda i sammanlagt 1 500 timmar i IPC J-STD-001. Utbildningen Àr fördelad pÄ fem moduler, som bestÄr av bÄde teori och praktiska övningar med IPC-godkÀnd tentamen. Axxe stÀller upp med tvÄ certifierade instruktörer.

IPC J-STD-001 standarden beskriver material, metoder och verifieringskriterier för tillverkning och montering av elektriska och elektroniska produkter för att sÀkerstÀlla kvaliteten. Standarden lÀgger stor vikt vid processkontroll och stÀller krav som utformats av branschen för ett stort antal elektroniska produkter.

Runt 30 anstÀllda har tidigare genomgÄtt en kurs i IPC-A-610 med tonvikt pÄ blyfri handlödning och inspektion pÄ Hytek i Danmark.

"Vi erfar att en stor del av vĂ„ra nya kunder har produkter som kommer att fungera i utsatta eller otillgĂ€ngliga miljöer. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att vi levererar i enlighet med de strĂ€ngaste normerna”, sĂ€ger vd Øystein Back.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2