Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 december 2009

Displayer på e-papper

Ett ökande antal mÀnniskor uppskattar miljövÀnlig teknik. Detta Àr anledningen till att e-papper har fÄtt sÄ mycket uppmÀrksamhet. FramgÄngen med Amazon Kindle har resulterat i en snabb efterfrÄgetillvÀxt pÄ e-papper.
Anledningen till att e-papper uppskattas av konsumenterna Àr dess lÄga strömförbrukning och att de Àr enkla att lÀsa (de Àr tydligt lÀsbara Àven i solljus). Fördelarna framför en konventionell display Àr att e-papperet inte behöver uppdateras hela tiden och att den vidare betraktningsvinkeln gör lÀsningen mycket enklare för anvÀndarna. Dessutom Àr e-papper "gröna", eftersom de minskar pappersförbrukningen. Elektroniska etiketter kan ocksÄ spara tid och kostnader genom dynamisk prissÀttning i butikerna.E-papper: kategorier
Det finns flera olika tekniker pÄ marknaden för att tillverka e-papper sÄsom elektrofores, elektrokroma och electrowetting displayer, kolesterol-LCD-skÀrmar och andra bistabila tekniker - med elektroforesdisplayer och kolesterol-LCD som de populÀraste.

Elektroniskt papper Àr en displayteknik utformad för att efterlikna utseendet hos vanligt blÀck pÄ papper. Till skillnad frÄn konventionella platta bildskÀrmar, krÀver e-papperet inte en bakgrundsbelysning för att belysa dess pixlar. E-papper reflekterar ljus som vanligt papper och kan behÄlla text och bilder pÄ obestÀmd tid utan att dra ström, samtidigt som bilden kan Àndras senare.

E-papper: funktion
E-papper bestÄr av laddade partiklar. Om en laddad partikel flyter pÄ ytan kommer fÀrgen vara vit. Dras partikeln till botten kommer dess fÀrg att Àndras till svart. Denna rörelse styrs av tvÄ ledare varav en Àr transparent. (Se diagrammet nedan; Sipix)I e-papperets arbetssÀtt ingÄr tre delar: jordplan, (Vcom, en transparent ledare av e-papperfilm), bakgrund (bakgrundsfÀrgen för e-papperet), och segment (för displayens e-pappersikon).För att göra ikonen svart eller vit mÄste det finnas en potentialskillnad mellan jordplan och segment. VÄgformen kan till exempel vara enligt följande:Om anvÀndaren vill visa vit fÀrg ges segmentet 30V mot jordplanets 0V. Att fÄ e-papperet att Àndra fÀrg Àr enkelt, det Àr bara att Àndra ingÄende spÀnning.

E-papper: kontroll och blockschema
Nedan visas kontrolldiagram och funktionellt blockschema för e-papper.
E-papper: modulÀr tillverkningsprocess

Det Ă€r lĂ€tt att skapa olika produktfunktioner, sĂ„ att tillverkare vill anvĂ€nda e-pappermoduler i sina olika konstruktioner. Det vill sĂ€ga, tillverkarna finner att det Ă€r bĂ€ttre att köpa olika typer av moduler frĂ„n displaytillverkare - och inte bara e-papperfilm. För att tillverka e-pappermoduler krĂ€vs tre viktiga produktionsprocesser – kapning av e-papperfilm, laminering av bakplanet och sedan att montera drivkretsen.E-papper: modulernas huvudfunktioner
E-papper mÄste betraktas som en "grön" display-teknik, eftersom den har flera fördelar (som anges nedan). Detta kan ocksÄ vara ett viktigt skÀl till varför e-pappersteknik har fÄtt en snabb ökning i efterfrÄgan pÄ displaymarknaden.

‱ Flexibel och slitstark
‱ SlagtĂ„lig
‱ LĂ„ng livslĂ€ngd: kan uppdateras upp till 1 miljon gĂ„nger
‱ Max storlek: filmen storlek Ă€r 6 tum, (152 mm) diagonalt
‱ Bilden kvarstĂ„r utan strömförbrukning
‱ Extremt tunn
‱ Hög kontrast
‱ Vid bildvinkel: nĂ€stan 180 grader

KĂ€lla: Winstar
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1