Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Raymond Fernström Elektronikproduktion | 10 december 2009

Tebex levererar till tunnelbanor

Tebex Cable Assemblies AB, Norrtälje, är en kablagetillverkare som under hösten har inlett ett tekniksamarbete med legotillverkaren Sesco, som är en av järnvägskoncernen Bombardiers tre amerikanska underleverantörer.
Tebex har under många år försörjt Bombardier med plastfiberkablage till inverterboxarna i tunnelbane- och förortståg till storstäder över hela världen.

”USA-marknaden √§r definitivt st√∂rst”, ber√§ttar Raymond Fernstr√∂m, vd p√• Tebex. ”Men i tider n√§r mycket elektronikproduktion flyttas ut till l√§nder i Fj√§rran √Ėstern √§r det ocks√• roligt att vi fr√•n Norrt√§lje kan exportera hyfsat stora volymer till l√§nder som Indien och Kina.”

På senare år har kollektivtrafik varit ett område, som expanderat kraftigt. De dåliga tiderna har lett till forcerade infrastrukturprojekt, och detta i kombination med ett ökat miljötänkande gör nu att bannäten byggs ut, äldre fordon renoveras och nya vagnsserier sätts i produktion.

De första Sesco-beställningarna har framför allt gällt utrustning till tunnelbanan i Toronto, och nu senast plastfibrer till några hundratal nya tågsätt för CTA (Chicago Transit Authority). Vid horisonten skymtar dessutom flera andra mycket stora vagninvesteringar, så i Norrtälje ser man med förtröstan på framtiden.

”Lite grann p√• skoj brukar vi s√§ga att det √§r Tebex f√∂rtj√§nst att miljontals pendlare v√§rlden √∂ver kan ta sig till och fr√•n jobbet varje dag”, avslutar en n√∂jd Raymond Fernstr√∂m.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1