Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 december 2009

Wintech köper resten av IPM

Mikael Rehnberg, VD och ägare av kontraktstillverkaren Wintech AB, har genom sitt bolag Dawint AB köpt upp resterande 15 procent av aktierna i det estniska bolaget IPM Elektroonika AS.
Dawint AB blir nu 100 procentig ägare av IPM. Syftet är att bolagen mot kund ska verka som ett bolag, där IPM blir en renodlad produktionsenhet till Wintech AB. Bolagens organisationer kommer att fusioneras, ett datasystem och samma rutiner kommer att implementeras, allt för att nå största möjliga effektivitet. ”Det är Wintech AB som blir ansiktet ut mot kunden som sedan efter överenskommelse med kund väljer produktionsenhet, Fagersta eller Tallinn”, meddelar Mikael Rehnberg till evertiq.

Säljare är Peeter Kallikivi, VD på IPM som har bytt namn till Wintech AS. Bolagen kommer att drivas som två juridiska enheter. ”Organisationerna håller nu på att slås samman för att få bästa synergiefferkt, det vill säga ett och samma inköp, teknik, order och så vidare”, fortsätter Mikael Rehnberg.

Wintech AB fick i år utmärkelse från Veckans Affärer som ”Årets Superföretag 2009” där de hamnade på plats 67 och Mikael Rehnberg räknar med fortsatt tillväxt under nästa år oavsett om konjunkturen vänder eller inte. ”Vi som många andra haft ett tapp i år, men anställer nu i Estland och prognosen för 2010 ser mycket bra ut”, avslutar Mikael Rehnberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2