Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 december 2009

Stoneridge investerar

Stoneridge investerar i Solder Paste Inspection frÄn Alvetec Kontest AB.
Innan beslut om investering togs genomförde Stoneridge en lÄngtidstest, totalt ca 4 mÄnader. Efter denna lÄngtidstest genomfördes en jÀmförelse av en handfull system pÄ marknaden.

NÄgra avgörande faktorer som Stoneridge sÀger ha pÄverkat valet Àr:

Systemet Àr enkelt att anvÀnda och intuitivt. Progamframtagning pÄ PC off-line görs pÄ en kvart och att stÀlla in systemet för det första mönsterkortet, för att sedan övergÄ till full produktion tar mindre Àn en timme. SjÀlvklart mÄste man förfina instÀllningar efterhand, men tidsÄtgÄngen Àr liten och knappt mÀtbar. AOI systemet som ocksÄ stÄr i linan efter ugn har inte mÄnga uppgifter kvar och pÄ sikt kommer sannolikt denna utrustning att ifrÄgasÀttas som processteg.

En annan intressant förbĂ€ttring Ă€r att man nu kan hitta vissa tillverkningsfel pĂ„ mönsterkort som tidigare var svĂ„ra att upptĂ€ckta alla gĂ„nger. Även skrĂ€p frĂ„n mönsterkortstillverkningen och den egna uppackningsprocessen hittas med SPI:n. I och med detta har man dels kunnat förbĂ€ttra sin egen hantering och Ă€ven jobbat med leverantörer av mönsterkort för att fĂ„ till bĂ€ttre och renare förpackningar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1