Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2009

Nokia permitterar

Nokia planerar att permittera ett antal anstÀllda under 2010 vid sin produktionsanlÀggning i Salo i Finland, trots att företaget i en prognos förutspÄtt att mobiltelefonmarknaden Äter kommer att öka nÀsta Är, enligt en talesman för företaget.
Nokia har drabbats kraftigt av den ekonomiska nedgÄngen och har förlorat mark i kampen om smartphonekunder till Apple och Research in Motion, tillverkaren av BlackBerry.

Permitteringar pÄ upp till 90 dagar kommer att pÄverka 20 procent av de 2.000 anstÀllda vid ett och samma tillfÀlle, enligt talesmannen.

"I den nuvarande marknadssituationen, med beaktande av sedvanliga sĂ€songsvariationer, ser vi i nulĂ€get inget behov av full kapacitet”, sĂ€ger talesmannen och tillĂ€gger att bolaget ska inleda samtal med de anstĂ€llda om planerna pĂ„ mĂ„ndag.

Nokia uppgav 2 december att marknaden för mobiltelefoner förvÀntades öka cirka 10 procent nÀsta Är, efter Ärets kraftiga minskning, medan smartphonemarknaden förvÀntades vÀxa Ànnu snabbare.
SaloanlÀggningen - en av de nio stora fabriker Nokia har runt om i vÀrlden - Àr den sista stora mobiltelefonfabrik i VÀsteuropa, och den fokuserar pÄ mer avancerade telefoner.

Smartphonemarknaden har ökat lavinartat sedan Apple introducerade iPhone i mitten av 2007 och berÀknas öka Àven nÀsta Är, men ökad konkurrens förvÀntas pressa priserna, enligt Reuter.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2