Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2009

Point köper Commidea

Point stÀrker positionen inom kortbetalningar genom brittiskt förvÀrv.
Point International har ingÄtt en överenskommelse om att förvÀrva brittiska Commidea Ltd, en leverantör av lösningar för kortbetalningar. Det brittiska bolaget vÀntas i Är omsÀtta motsvarande nÀrmare 170 Mkr och har cirka 150 anstÀllda. Genom affÀren fÄr Point en betydande nÀrvaro pÄ en ny marknad och fÄr dessutom tillgÄng till teknologi för kontaktlösa kortbetalningar. 

− VĂ„ra företag har en likartad bakgrund, dĂ€r vi Ă€r framgĂ„ngsrika pĂ„ vĂ„ra respektive marknader. Sett till kundbas och marknadsnĂ€rvaro kompletterar vi varandra sĂ„ vĂ€l att Commidea och Point framstĂ„r som en perfekt kombination. Commidea Ă€r kĂ€nda som tekniskt ledande inom vĂ„r bransch. Inte minst betyder deras erfarenheter inom kontaktlösa betalningar att de ger ett vĂ€lkommet och vĂ€rdefullt bidrag till vĂ„r företagsgrupp, sĂ€ger Michael Sundin, koncernchef för Point.

Genom förvÀrvet fÄr Point-koncernen totalt drygt 500 medarbetare och en omsÀttning pÄ cirka 1,2 miljarder kronor. En omsÀttning som bland annat uppnÄs genom att man har nÀrmare 400 000 betalningsterminaler utplacerade i frÀmst butiker och restauranger.
Commidea – med huvudkontor i Ashford, Kent - grundades 1992. Företaget har över 10 000 kunder i Storbritannien som anvĂ€nder ca 44 000 betalningsterminaler. I fjol genomfördes 250 miljoner transaktioner via dessa terminaler motsvarande drygt 180 miljarder kronor. 

− Jag tror att detta Ă€r precis rĂ€tt tidpunkt att gĂ„ samman med Point, som Ă€r en av Europas frĂ€msta leverantörer av betalningslösningar. I likhet med Commidea har Point en stark bakgrund som innovatörer, och genom att förena vĂ„ra resurser skapas bĂ€ttre möjligheter att fortsĂ€tta utveckla och leverera marknadsledande lösningar dĂ€r vi tar tillvara den större organisationens hela kunnande inom exempelvis sĂ€kerhet och kontaktlös teknik för kortbetalning, omrĂ„den som nu fĂ„r allt större betydelse, sĂ€ger Simon Wilding, vd för Commidea.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2