Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 december 2009

Växande ledtider hos TI

Texas Instruments erkände tidigare i veckan att de har problem i försörjningkedjan. TI är det bolag som har förlorat fler anställda i år än alla andra företag i branschen, genom att skära bort 3200 jobb i början av året.
Nu verkar TI ha längre ledtider för flera produktkategorier än något annat företag i branschen. Tidigare i veckan erkände TI: "Tillgången är definitivt fortfarande begränsad."
Enligt Arrows ledtidsindex och prissättningstendens för mitten av november har TI:s dataconverters ledtider på mellan 8 och 30 veckor trots högt fabutnyttjande. Ledtidstrenden bedömdes som "upp".

Exakt samma ledtidsproblem, tillverkningsnivå och ledtidstrend återfinns för TI:s power management-produkter (Low Drop, PWM, Switching Reg).

För TI:s interfaceprodukter (LVDS, UART, USB) noteras fabutnyttjandet också som "högt", med ledtider som ligger i intervallet 8-22 veckor. Ledtidenstrenden är "upp".

För standardlogik och linjära produkter, uppges TI: s ledtider ligga på 12-20 veckor med högt fabutnyttjande och ledtidstrenden ”upp”.

För DSP:er är ledtidstrenden ”upp” från nuvarande nivå på 8-26 veckor. För 16-bitars microcontrollers är ledtiderna noterade till 5 till 20 veckor. Både för DSP:er och 16-bitars microcontrollers är ledtidstrenden ”upp”.

TI skyller på ”flaskhalsar” som skapat de långa ledtiderna. Kan det vara en omskrivning för: "Vi har inte tillräckligt med folk i fabbarna?"

Det skriver David Manners i electronicsweekly.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2