Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 december 2009

Rekordkrav på Ericsson

”Jag förvĂ€ntar mig att Ericsson visar upp en fullstĂ€ndigt exempellös generositet, sĂ„ att de övertrĂ€ffar allt de tidigare har gjort. Det Ă€r bara ett grundkrav”, sĂ€ger IF Metalls Jan Hedlund, som vill se Ă„tgĂ€rder för de anstĂ€llda i fabriken i GĂ€vle.
I förra veckan slÀppte Ericssons ledning chockbeskedet att 946 arbetare och tjÀnstemÀn varslas i GÀvle och BorÄs.

De fyra facken i GÀvle, IF Metall, Ledarna, Unionen och Akademikerna, gör nu ett sista försök att rÀdda företaget genom att koppla in tvÄ löntagarkonsulter. InstÀllningen frÄn företagets ledning Àr dock att tekniken har sprungit ifrÄn GÀvlefabriken, hÀvdar Jan Wassenius, chef för produktion och logistik inom Ericsson.

IF Metalls Jan Hedlund, som sitter centralt placerad i Ericsson, bland annat i dess styrelse tillsammans med Marcus Wallenberg, Michael Treschow och Carl-Henric Svanberg, Àr kritisk mot Ericssons sÀtt att sköta nedlÀggningshotet i GÀvle.

”SĂ€ttet man gjort det hĂ€r pĂ„ Ă€r exempellöst illa. Man sĂ€nker kostnaderna. Det behöver vi inte idag. Kanske om tre Ă„r. Men det vet antagligen inte vĂ„ra chefer heller. Det Ă€r bara för att fĂ„ pengar över till andra saker”, sĂ€ger Jan Hedlund, enligt dagensarbete.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1