Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2009

Kitron ASA förvärvar tysk EMS

Kitron ASA har förvärvat ett tyskt EMS-företag.
Den 17 december har Kitron ASA undertecknade ett avtal om köp av 100% av aktierna i Veru Electronic GmbH för 700000 euro.

Slutförande av transaktionen förutsätter att en överenskommelse om skuldfinansiering uppnås. Målet är att slutföra affären i början av 2010 och göra Veru till ett helägt tyskt dotterbolag till Kitron ASA.

"Det är en del av Kitron ASA: s strategi för att komma in på nya geografiska marknader", säger Roger Hovland - Corporate Vice President i Kitron ASA.

Tyskland är den största EMS-marknaden i Europa, och ses som den marknad som har störst potential inom elektronik i Europa. Kitron anser också Tyskland vara det land i Europa som har störst potential för ytterligare outsourcing av elektroniktillverkning.

Det tyska företaget kommer att marknadsföra hela värdekedjan i Kitron och vara lokalt center för NPI (New Product Introduction) och småskalig produktion i Tyskland. För större serier kommer Kitron använda produktionsanläggningarna i Litauen, och senare Kina, som lågkostnadsländer. Fabrikerna i Skandinavien används för produkter med en hög grad av komplexitet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1