Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2009

Kitron ASA förvärvar tysk EMS

Kitron ASA har förvärvat ett tyskt EMS-företag.
Den 17 december har Kitron ASA undertecknade ett avtal om köp av 100% av aktierna i Veru Electronic GmbH för 700000 euro.

Slutförande av transaktionen förutsätter att en överenskommelse om skuldfinansiering uppnås. Målet är att slutföra affären i början av 2010 och göra Veru till ett helägt tyskt dotterbolag till Kitron ASA.

"Det är en del av Kitron ASA: s strategi för att komma in på nya geografiska marknader", säger Roger Hovland - Corporate Vice President i Kitron ASA.

Tyskland är den största EMS-marknaden i Europa, och ses som den marknad som har störst potential inom elektronik i Europa. Kitron anser också Tyskland vara det land i Europa som har störst potential för ytterligare outsourcing av elektroniktillverkning.

Det tyska företaget kommer att marknadsföra hela värdekedjan i Kitron och vara lokalt center för NPI (New Product Introduction) och småskalig produktion i Tyskland. För större serier kommer Kitron använda produktionsanläggningarna i Litauen, och senare Kina, som lågkostnadsländer. Fabrikerna i Skandinavien används för produkter med en hög grad av komplexitet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1