Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 december 2009

ABB får order till Londonds tunnelbana

Transformatorstation ska ge tillförlitlig kraftförsörjning nÀr Londons tunnelbanenÀt utökas med fler tÄg.
ABB har tagit hem en order vÀrd 70 miljoner dollar frÄn Transport for London som ansvarar för stadens nÀt av allmÀnna kommunikationer, för att bygga en transformatorstation för kraftförsörjning av Londons tunnelbanesystem.

Transformatorstationen Edgware Road ingÄr i projektet att uppgradera kraftförsörjningen till tunnelbanenÀtet och stödja utökningen av nya och fler tÄg. ABB:s del i projektet ska enligt plan vara klart 2012.

Moderna stadsbanenĂ€t Ă€r beroende av effektiv och tillförlitlig kraftförsörjning”, sĂ€ger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”ABB har rĂ€tt teknik och dokumenterad global erfarenhet av att konstruera och leda sĂ„dana hĂ€r projekt, inklusive tidigare projekt för Londons tunnelbana. Vi Ă€r mycket glada att fĂ„ hjĂ€lpa till att stĂ€rka Londons tunnelbanenĂ€t.”

ABB ska konstruera, leverera, installera och driftsÀtta transformatorstationen och kommer ocksÄ att leverera produkter sÄsom 22 kV och 11 kV stÀllverk sÄvÀl som kopplingstransformatorer. DÀrutöver ska ABB leverera runt 20 kilometer 22 kV och 11 kV kraftkabel i tunnlar och kanaler. Analyser av elkvaliteten kommer ocksÄ att genomföras som en del av projektet.

London Undergrounds linjer Circle, District, Hammersmith, City och Metropolitan kommer att förses med nya tÄg i mitten av 2010. Dessa ska ersÀtta förÄldrade tÄgset och dÀrvid utöka kapaciteten samt förbÀttra exempelvis luftkonditionering och elektroniska signalsystem.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2