Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 december 2009

Lagersensation på Hapro

Hadelandprodukter har installerat ett av de mest sofistikerade lagersystemen, vilket ger fullstÀndig kontroll av temperatur och fuktighet i komponentlagret.
Hadelandprodukter AS kan med systemet visa att komponenterna har hanterats och förvarats under förhÄllanden som Àr optimala och dÀrför garantera kvaliteten.

MĂ„nga komponenter Ă€r kĂ€nsliga för fukt, men hittills har det varit svĂ„rt att kontrollera lagringsförhĂ„llandena till hundra procent. Komponenter som har dragit till sig fukt kan orsaka stora problem i och med att det uppstĂ„r sĂ„ kallad ”popcorneffekt” under produktionen som skadar komponenterna och ger omedelbara eller latenta fel.

Systemet som tillhandahÄlls av Kardex Norge AS garanterar att komponenterna aldrig utsÀtts för en relativ luftfuktighet högre Àn de föreskrivna grÀnserna.

- DÀrmed Àr vi övertygade om att komponenterna inte har utsatts för en luftfuktighet som kan ha skadat dem, sÀger vd Erik Lundbekk pÄ Hadelandprodukter.

- Det har varit en tuff process, men genom ett nÀra samarbete med Hapro hittade vi en lösning som fungerar, sÀger koncernchef Ole Sverre Sigseth pÄ Kardex Norge AS, som har levererat systemet.

Kardex Àr vÀrldens största leverantör av lagerautomater. Lösningen pÄ Hapro görs i samarbete med Asys, som Àr specialist pÄ klimatkontroll och renrumsteknik.

- Den anlÀggning som vi har levererat till Hadeland Àr nÀstan en vÀrldssensation, sÀger Ole Sverre Sigseth, enligt elektronikknett.no
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1