Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 december 2009

Autoliv avvecklar fyra fabriker

För att anpassa produktionsapparaten till efterfrÄgan och för att ytterligare effektivisera tillverkningen har bilsÀkerhetskoncernen Autoliv beslutat att lÀgga ner fyra fabriker i Mexico, Frankrike, Tyskland och Tunisien.
TvÄ rattfabriker i Mexico kommer att slÄs samman. Tillverkningen koncentreras till den nyligen förvÀrvade anlÀggningen i Matamoros, dÀr den blir vertikalt integrerad med alltifrÄn gjutning av rattstrukturer till slutmontering och testning pÄ ett och samma stÀlle. AnstÀllda i den överflödiga fabriken i Querétaro erbjuds att följa med till Matamoros eller anstÀllning vid Autolivs bÄda andra fabriker i Querétaro. SysselsÀttningen behöver öka dÀr till följd av att bilproduktionen i Nordamerika nu hÄller pÄ att ÄterhÀmta sig. UngefÀr 550 anstÀllda pÄverkas av sammanslagningen.

PĂ„ grund av lĂ„g efterfrĂ„gan och delvis Ă„lderdomlig teknik kommer komponentfabriken NPC i Frankrike att avvecklas i början av nĂ€sta Ă„r. Autoliv tog över en del av de anstĂ€llda och förvĂ€rvade en del av tillgĂ„ngarna för knappt ett Ă„r sedan dĂ„ NPC gĂ„tt i konkurs. Övertagandet gjordes för att sĂ€kra leveranserna till VĂ€steuropas bilindustrier. 140 anstĂ€llda pĂ„verkas av nedlĂ€ggningen.

För att ytterligare effektivisera tillverkningen av sÀkerhetsbÀlten kommer produktionen vid Autolivs bilbÀltesfabrik i Tunisien att flyttas och slÄs samman med bÀltestillverkningen i Turkiet. UngefÀr 650 medarbetare pÄverkas av denna rationaliseringsÄtgÀrd.

Autolivs sekvenscenter för rattar i Tyskland kommer att bli överflödigt genom att ett effektivare produktflöde införts mellan rattfabrikerna och kundernas bilfabriker. Drygt 30 anstÀllda berörs av denna produktivitetsförbÀttring.

“Det hĂ€r Ă€r ett svĂ„rt - men viktigt - steg i vĂ„r omstrukturering. I den hĂ„rt pressade bilbranschen mĂ„ste vi hela tiden anpassa vĂ„r kapacitet efter efterfrĂ„gan och stĂ€ndigt bli effektivare”, sĂ€ger Autolivs vd och koncernchef Jan Carlson. “Dessutom fĂ„r vi en av vĂ€rldens mest effektiva rattfabriker genom sammanslagningen av vĂ„r nuvarande rattfabrik med den som nyligen förvĂ€rvades frĂ„n Delphi”

”Vi kommer att samarbeta nĂ€ra med alla berörda myndigheter och fackförbund för att stödja vĂ„ra medarbetare och göra att nackdelarna för de som pĂ„verkas blir sĂ„ smĂ„ som möjligt”, tillĂ€gger han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1