Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2009

Elektromekan blir Hanzas nya proximity plant

Det varsel som lades under rekonstruktionen av Elektromekan kommer att genomföras vilket innebär att personalstyrkan på Elektromekan kommer minskas från 111 till 71 anställda. Hanzas tanke är att Elektromekan sedan ska bli en "proximity plant" och att man ska satsa på Årjäng.
Ny vd blir Gerd Nygren-Levin, tidigare vd för Note i Torsby.

"Det känns jättebra. Jag har varit ledig ett tag så det ska bli roligt att komma tillbaka till hetluften", säger hon.

För att övertagandet av Elektromekan skall kunna ske återstår att en uppgörelse kan nås innan februari och det finns gott hopp om detta.

”Mitt √•terst√•ende arbete √§r att g√• ut till samtliga leverant√∂rer efter helgerna med en hemst√§llan om ackord”, s√§ger konkursf√∂rvaltaren Peter Rimo. ”Jag har talat med ett femtontal av de stora leverant√∂rerna och de har inte sagt ja, men de st√§ller sig positiva till det.”

Enligt Peter Rimo är det tack vare att det är just Hanza som köper och rekryteringen Gerd Nygren-Levin som vd som gör att signalerna från fordringsägarna är så pass positiva.

För de anställda på Elektromekan är förvärvsbeskedet en mycket välkommen julklapp.

”Vi har stora f√∂rhoppningar. Vi har saknat en stark ledning som har h√•llit ihop alltihop l√§nge men nu k√§nner vi att i √§r p√• r√§tt v√§g”, s√§ger Agneta Eklund som √§r facklig f√∂retr√§dare f√∂r IF Metall, enligt nwt.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1