Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2009

Saab säljer radarsystemet Arthur till Italien

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har tecknat avtal gÀllande vapenlokaliseringssystemet Arthur WLS (Weapon Locating System) till italienska armén.
BestÀllningen har erhÄllits i samarbete med det italienska företaget Selex Sistemi Integrati (Finmeccanica Group). OrdervÀrdet för Saab uppgÄr till cirka 475 MSEK.

Saab ska leverera radarsystemet och Selex Sistemi Integrati (Finmeccanica Group) levererar lednings- och kommunikationslösningen. Kontraktet, som Àr en grundbestÀllning med möjlighet att utökas, omfattar ocksÄ tillhörande logistik med utbildning, installation och support. Leverans berÀknas ske under de kommande tre Ären.

Italienska armén kommer att anvÀnda systemen vid internationella insatser.

– Vapenlokaliseringssystem med hög funktionalitet har blivit en allt viktigare komponent för fredsbevarande insatser vĂ€rlden över, sĂ„vĂ€l för bevakning av att fredsavtal följs som för skydd av egen personal. Arthur har dĂ€rför över Ă„ren blivit en stor exportframgĂ„ng för Saab, sĂ€ger Lennart Joelsson, affĂ€rsenhetschef för Saab Microwave Systems.

Saabs radarsystem Arthur lokaliserar fientligt inkommande projektiler och raketer. Systemet informerar om bÄde avfyrningsposition och nedslagsplats och kan simultant vÀgleda motÄtgÀrder. Det bidrar dÀrmed till ökat skydd för bÄde de egna styrkorna sÄvÀl som för civilbefolkningen.

Arthur har levererats till ett flertal lÀnder vÀrlden över och förutom Sverige kan nÀmnas Danmark, Grekland, Norge, Spanien, Storbritannien, Sydkorea och Tjeckien som har köpt olika varianter av radarsystemet. Kanadensiska och italienska arméns fredsbevarande styrkor har med framgÄng anvÀnt Arthur i Afghanistan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2