Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 januari 2010

ABB tar transformatororder för 48 MUSD

ABB tar hem order värd 48 miljoner dollar för transformatorstation till kraftanläggning i Saudiarabien.
ABB har tagit hem en order värd 48 miljoner dollar från SEPCO III Electric Power Construction Corporation, ett ledande kinesiskt EPC-företag (Engineering, Procurement, Construction), avseende leverans av en transformatorstation till ett nytt kraftverk i Saudiarabien. Ordern bokfördes i fjärde kvartalet 2009.

GIS-transformatorstationen (Gas Insulated Switchgear) kommer att underlätta överföringen av elektricitet från kraftverket Rabigh på 1 200 megawatt, 150 kilometer norr om Jeddah. Detta är den första IPP-anläggningen (Independent Power Plant) som byggs i landet, med medverkan av den privata sektorn och på basis av en bygga/äga/driva-modell. Kraftverket ska leverera elkraft till Saudi Electricity Company och bidra till att tillgodose det ökande elbehovet hos industrier och hushåll i regionen. Projektet ska enligt plan vara klart 2011.

ABB ska konstruera, leverera, installera och driftsätta transformatorstationen på 380 kV, som omfattar det gasisolerade ställverket, ett antal brytare, inklusive generatorbrytaren, samt övervaknings- skydds- och telekommunikationsutrustning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1