Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2000

PartnerTechs resultat steg till 94,2 Mkr

PartnerTech redovisar ett resultat efter finansnetto på 94,2 miljoner kronor för årets nio första månader. Detta kan jämföras med 45,9 miljoner kronor under samma period förre året. I resultatet ingår dock SPP:s återbetalning om 22,4 miljoner kronor. Det framgår av bolagets delårsrapport.
Vinsten per aktie efter full skatt ökade från 4,39 kronor till 6,68 kronor, exklusive SPP:s återbetalning.
Nettoomsättningen ökade 50 procent till 852,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med 65 procent till 79,5 miljoner kronor exklusive SPP:s återbetalning.
Resultatökningen beror, enligt rapporten, på ökad volym, en förskjutning av produktmixen mot en större andel mer kompletta produkter samt fortsatt effektivisering av tillverkningsprocessen.
PartnerTech skriver även att det pågående skiftet mellan andra och tredje generationens mobiltelefonisystem förutspås innebära stora möjligheter för branschen, men kan också tidvis komma att innebära en ojämn efterfrågan för leverantörer som PartnerTech.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2