Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 oktober 2001

Semcon sparkar och sparar

Till följd av detta mÄste Semcon anpassa resurserna, organisationen och kostnadsstrukturen
Marknaden för IT- och telekomtjÀnster fortsatte att vika under tredje kvartalet. Framförallt drabbades Semcon i norra Stockholmsregionen av en kraftigt vikande belÀggning. .

Ett kraftfullt Ă„tgĂ€rdsprogram har startats. Förhandlingar har inletts med berörda fackföreningar om varsel av administrativ personal och konsulter inom IT och telekom. ÅtgĂ€rderna genomförs omgĂ„ende för att anpassa organisationen efter det marknadslĂ€ge som rĂ„der och för att sĂ€kra fortsatt framgĂ„ng.

MÄlet för ÄtgÀrdsprogrammet Àr att ge besparingar pÄ Ärsbasis om minst 50 Mkr.

Semcons koncernchef Hans Johansson kommenterar:

- Vi agerar nu pÄ den dystra utveckling vi ser inom IT och telekom sektorerna. VÄr organisation har varit anpassad för tillvÀxt och scenariot Àr nu annorlunda, vi fokuserar pÄ de omrÄden dÀr marknaden Àr god. EfterfrÄgan inom branscherna Vehicle och Medical Àr fortsatt god. VÄra projekt inom produkt- och produktionsutveckling Àr till sin natur av lÄngsiktig karaktÀr.

Den försÀmrade marknaden inom IT och telekom i kombination med kostnader för de ÄtgÀrder som vidtas, belastar helÄrsresultatet. Detaljerad information om ÄtgÀrdsprogrammet kommer att presenteras i samband med Semcons niomÄnaders rapport som publiceras den 24 oktober.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1