Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 januari 2010

Free2move Scientific tar order från Bangkoks flygplats

Free2move Scientific tar order på trackingsystem för Bangkoks Internationella flygplats.
Free2move Scientific med huvudkontor i Kuala Lumpur, Malaysia (under uppköp av Free2move Holding AB) har tillsammans med sin distributör Simat Limited, Thailand tagit en order på ett tracking-system för bagagevagnar på Suvarnabhumi internationella flygplats i Bangkok. Ordervärdet på denna initiala order uppgår till cirka en miljon kronor.

Ordern avser aktiva RFID-läsare med Ethernet LAN nätverk och aktiva RFID-taggar för montering på bagagevagnarna. I leveransen ingår också systemprogramvara. Systemets funktioner kan summeras enligt följande:

- att säkerställa att passagerare alltid har tillgång till bagagevagnar vid incheckning.
- att övervaka var vagnarna befinner sig och minska manuella förflyttningar
- att balansera den totala mängden vagnar i cirkulation
- att övervaka passagerares rörelse på flygplatsen
- att detektera vagnar som inte rör sig som kan indikera en trasig vagn
- att minimera risken för stöld av vagnar

Avläsningsavståndet på Free2moves RFID teknologi kan ställas in på mellan 5 och 100 meter. Detta medger att flexibelt utforma detekteringszoner anpassade till applikationen. För att ytterligare reducera installations- och underhållskostnaden har Free2moves aktiva RFID-system kraftmatning över Ethernet (så kallat power over Ethernet). Terminalbyggnaden på Suvarnabhumi-flygplatsen, där systemet skall installeras, är cirka 500 meter lång och bred och har 6 våningar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2