Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 januari 2010

Ericsson i Tallinn ska göra utrustning för 4G

TeliaSonera har valt Ericsson som leverantör av världens första mobila 4G-kommunikationsnät. Enligt Veiko Sepp, koncernchef för Ericsson Eesti, kommer företaget att tillverka nätverksutrustning i sin Tallinnanläggning, som nu håller på att anpassas för tillverkning av den nya tekniken.
"Vi investerar för närvarande i nya produktionsliner”, säger Veiko Sepp och tillägger att den nya Ericsson-fabriken i Tallinn har positionerat sig väl i försörjningskedjan och att produktionsvolymerna ökar.

4G är den snabbaste mobiltekniken som finns på marknaden, med hastigheter på upp till tio gånger högre än dagens turbo-3G. Den ger kunderna möjlighet att se strömmande HD-TV, använda mobila konferens tjänster, med mera.

Som första operatör i världen lanserade TeliaSonera 4G-tjänster till kunder i Stockholm och Oslo i slutet av 2009.

TeliaSonera har tre landsomfattande 4G/LTE-licenser i Sverige, Norge och även nyligen i Finland, enligt balticbusinessnews.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-1