Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 januari 2010

Kinesiska storinvestering i LCD-fabrik

Kinesiska TCL har påbörjat arbetet med en ny produktionsanläggning för LCD-skärmar. Investeringen är i storleksordningen 25 miljarder kronor.
Anledningen till TCL:s investering är den stora efterfrågan på platt-TV.

Fabriken, som ägs av TCL och Shenchao Technology Investment Company femtio procent vardera, kräver en investering på 3,6 miljarder USD och har en storlek på 600 000 kvadratmeter. Allt byggt i den södra delen av Shenzhen.

Kapaciteten kommer att ligga på cirka 14 miljoner LCD-paneler per år, till ett beräknat värde på 2,48 miljarder USD. Volymproduktion kommer att starta mot slutet av 2011.

TCL sålde över 14 miljoner TV-apparater förra året i hela världen. Företaget grundades 1981 och tillverkar plattskärms-TV, DVD-spelare, luftkonditionering, GSM och CDMA-baserade mobiltelefoner, hushållsmaskiner, belysning och digitala videokameror.
Produkterna marknadsförs under namnet TCL i Asien, Sydamerika och Sydafrika, Ryssland och Australien. I USA under namnet RCA, och i Europa som Thomson och Alcatel, enligt elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1