Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 oktober 2001

Opcon koncentrerar kärnverksamheten

Opcon tecknar avtal om överlÄtelse av Transformator-Teknik till danska Dantrafo.
Opcon AB har trÀffat en överenskommelse om att överlÄta Transformator-Teknik AB till det danska företaget Dantrafo A/S. AffÀren ska slutföras 31 december i Är. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Transformator-Teknik AB bildades för cirka 30 Är sedan. Företaget tillverkar och sÀljer olika typer av transformatorer och andra produkter för strömförsörjning pÄ den svenska marknaden. Företagets omsÀttning ligger kring 30 miljoner kronor per Är och företaget har för nÀrvarande ett 40-tal anstÀllda.

Företaget har varit ett helÀgt dotterbolag till börsnoterade Opcon AB men nu vÀljer Opcon AB att avyttra företaget.

- FörsÀljningen av Transformator-Teknik Àr ett led i Opcons strategi att fokusera sin verksamhet pÄ unika, miljöförbÀttrande produkter inom elektronik och mekanik, bland annat den vÀxande brÀnslecellsindustrin.

Dantrafo planerar att fortsĂ€tta Transformator-Teknik ABs verksamhet i nuvarande lokaler i ÅmĂ„l och ska ocksĂ„ köpa vissa administrativa tjĂ€nster frĂ„n Opcon. Dantrafos avsikt Ă€r att behĂ„lla och utveckla Transformator-Teknik ABs verksamhet i ÅmĂ„l och flytta fram sina positioner i Sverige. Genom förvĂ€rvet blir Dantrafo ledande i Sverige med marknadens bredaste program inom sitt produktomrĂ„de.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2