Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 januari 2010

ABB får order på 140 MSEK

ABB har tagit hem två order från Svenska Kraftnät på ett nytt 400kV ställverk i Storfinnforsen i Ångermanland. Det totala ordervärdet är 140 miljoner kronor.
Det nya högspänningsställverket ska ersätta en äldre anläggning från 1950-talet och ingår i Svenska Kraftnäts pågående uppgradering av stamnätet. Syftet är att möta både dagens och framtidens krav på hög tillgänglighet och säkerhet. Ställverket ska levereras som en nyckelfärdig anläggning och i beställningen ingår bland annat mark- och byggnadsarbeten, samlingsskenor, kontrollanläggning samt 15 frånskiljande brytare av typ Combined. Kontraktet innehåller dessutom optioner på utbyggnad med ytterligare två dubbelbrytarfack.

Förnyelsen av ställverket i Storfinnforsen innebär också att anläggningen kommer att vara förberedd för de vindkraftparker som det nu planeras för i området. Enligt dessa planer så ska energiproduktionen från vindkraftparkerna matas in på stamnätet vid Storfinnforsen.

Arbetet med leveranserna har redan påbörjats och driftstarten av det nya ställverket i Storfinnforsen är planerad till hösten 2011. Därefter ska det gamla ställverket rivas och skrotas.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-1