Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 oktober 2001

Fält Elektronik i akut kris

Den NorrlÀndska kontraktstillverkaren genomgÄr en företagsrekonstruktion för att undvika konkurs. Det ryktas Àven om instÀllda betalningar.
Kontraktstillverkaren FÀlt Elektronik AB i Kalix Àr i ekonomisk kris. Ledningen hoppas pÄ en sanering via företagsrekonstruktion. - Alternativet Àr en konkurs, sÀger Tomas Lindström, styrelseordförande FÀltgruppen AB till NorrlÀndska Socialdemokraten.

FÀlt Elektronik AB har varslat 21 anstÀllda men detta rÀcker inte för att vÀnda trenden.

- Vi har jobb men de Àr inte lönsamma. Anledningen Àr dollarkursens utveckling och dyrare komponenter. Vi mÄste fÄ bÀttre betalt av kunderna, sÀger Tomas Lindström. evertiq har Àven fÄtt in obekrÀftade uppgifter pÄ att företaget har stÀllt in sina betalningar.

Ackordscentralen i Norrland förhandlar nu med kunderna om högre priser, att ackordera ner lÄn, leverantörsskulder och fasta utgifter.
- Anledningen till betalningssvÄrigheterna ligger i stora utvecklingskostnader, sÀger Bergman till NSD.

Problemen hopade sig i vÄras, dÄ samtliga fyra vid FÀlt Medical i GÀllivare sades upp. Företaget utvecklade medicinteknisk utrustning som lagrar och mÀter blodplÀttar. Ledningen förklarade detta med att marknaden inte var sÄ stor som man trott.
TvÄ Är tidigare var företagsledningen, dÄ Hans FÀlt Ànnu var vd, mycket entusiastisk över den nya utrustningen och pratade om ett hundratal nya jobb.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2