Elektronikproduktion | 10 mars 2010

Flera danska tillverkare av elektonik nyanställer

Hjulen har börjat snurra i den danska elektronikindustrin, vilket innebär att flera tillverkare nu vågar satsa på att utöka sina team.
Enligt tidningen Ingeniøren har bland annat kk-electronic, Develco, Homatic, RTX och B & O anställt nya medarbetare.

- Vi sa upp folk fram till november, men sedan december har vi anställt 24 i produktionen. Vi anser att det blivit mer fart på hjulen. På längre sikt tror jag också att vi kommer att anställa fler ingenjörer, säger Karsten Okholm, vd för kk-electronic.

Ett liknande budskap kommer från Kresten Nørgaard, som är vd för utvecklingshuset Develco. Här var antalet medarbetare som lägst i december, men sedan dess har två nya ingenjörer anställts, så nu är man 29 anställda på företaget.

Kresten Nørgaard förklarar dock att nyanställningarna främst beror på uppdrag från utländska kunder, medan den danska industrin inte riktigt kommit upp i högvarv än, enligt electronic-supply.dk

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1