Elektronikproduktion | 12 mars 2010

Produktionslyftet förlängs tre år

Produktionslyftet drog igång 2007 med en finansiering för tre år från Vinnova, KK-stiftelsen och Tillväxtverket. Nu är det klart med en förlängning på ytterligare tre år.
Ett övergripande fokus för Produktionslyftet är att skapa en samordnande effekt inom effektiv produktion i en nationell struktur för kompetensleverantörer, inbegripande institut, högskolor och regionala aktörer samt kompletterande kommersiella aktörer. Swerea IVF ansvarar för Produktionslyftets samordning nationellt och i den beslutade förlängningen ingår som partner i Produktionslyftet följande lärosäten, som ansvarar för samordningen i sin region:

Chalmers tekniska högskola
Högskolan i Gävle
Kungliga Tekniska högskolan
Mälardalens högskola
Luleå tekniska universitet
Mittuniversitetet
Tekniska Högskolan i Jönköping
Blekinge Tekniska Högskola.

– Vi ser fram emot den kommande treårsperioden och är både stolta och glada över att ha fått förtroendet att stötta företagen, säger Birgitta Öjmertz, Produktionslyftets programdirektör. Utfallet hos våra Produktionslyftsföretag kombinerat med de utvärderingar som gjorts av programmet har övertygat finansiärerna om en förlängning. Samtidigt som det i rådande marknadsklimat blir en utmaning både att hitta och stötta företag, så känner vi att vår insats är viktigare än någonsin.

Produktionslyftet erbjuder företag med 30 till 250 anställda utbildning och stöttning i sitt praktiska förändringsarbete med Lean som utgångspunkt. Visionen är att bidra till företagens utveckling mot effektiv produktion och en stark och uthållig förändringsförmåga. Företagen ska efter Produktionslyftets insats ha kraft och engagemang att på egen hand driva Lean-arbetet vidare, allt enligt principen ”hjälp-till-självhjälp”.

Under de första tre åren har 60 företag påbörjat sitt Lean-arbete inom Produktionslyftet, varav de sista avslutas under 2010. Parallellt kommer arbetet med nya företag att påbörjas; under perioden 2010 till 2012 planeras för ytterligare 70 företag inom Produktionslyftet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2