Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 april 2010

ABB tar hem kranautomationsorder värda 40 miljoner USD

Automation, kraftutrustning och servicetjänster ska maximera effektivitet, tillförlitlighet och säkerhet i hamnterminaler.
ABB har tagit hem order värda totalt 40 miljoner dollar från Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co. Ltd (ZPMC) avseende leverans av el- och automationssystem till kranar i tre olika projekt. Dessa order bokades i första kvartalet 2010.

Projekten omfattar:

• El- och automationssystem till 38 obemannade automatiska staplingskranar och 8 kajkranar för containerhantering i Busan New Port i Sydkorea. ABB ska leverera komplett kranautomations- och informationssystem för att maximera effektiviteten i en ny terminal. I projektet ingår även projektledning, ingenjörstjänster, kundutbildning och igångkörning. Kranarna kommer att tas i drift i mitten av 2011.

• El och automationssystem till två kajkranar och fyra gummihjulsgående stapelkranar till Santa Marta International Terminal Company i Colombia. Kranarna kommer att tas i drift i början av 2011.

• El- och automationssystem till tre kranar för bulklasthantering med en kapacitet på 2 500 ton/timme vardera. Kranarna ska lossa malm från fartyg och pråmar vid hamnen Shougang Jingtang i Kina och kommer att tas i drift i slutet av 2010.

Projekten till containerterminalerna i Sydkorea och Colombia har tagits hem av ABB i Västerås och är värda cirka 270 miljoner kronor.

"Dessa projekt bekräftar behovet av säker, snabb och kostnadseffektiv godshantering i stora skeppningshamnar", säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1