Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 maj 2010

iPad och dess imitatörer skakar försörjningskedjan

Produkter med användargränssnitt fokuserade på utformningen av Apples iPad kommer att ha en stor inverkan på försörjningskedjan och på hur elektroniska produkter kommer att vara utformade, enligt iSuppli Corp.
"Elektronikprodukter har alltid utvecklats på samma sätt, med ett moderkortsorienterat synsätt som börjar med kretsar och halvledare på ett centralt kretskort och sedan användarinriktade inslag såsom tangentbord och display”, säger Derek Lidow, ordförande och verkställande direktör på iSuppli. "iPad inte är utformad på det sättet. Den har inte ett traditionellt moderkort. Den är snarare utformad med användargränssnitt som utgångspunkt: Apple startade med utformningen av skärmen, pekplattan och batteriet, och slutligen fokuserade de på halvledare och var de skulle lägga dem. Detta mönster är vad som ger produkten en unik känsla och funktionalitet."

Leveranser av Apples iPad tros stiga till 20,1 miljoner enheter under 2012, en uppgång från 7,1 miljoner 2010. Påverkan förväntas dock sträcka sig längre än vad som kommer från Apple. Andra företag som erbjuder produkter som är konkurrenter till iPad är Google Corp, Hewlett-Packard Co och Microsoft Corp.

"Den som vill konkurrera med Apple kommer att behöva fundera över utformningen av iPad, samt dess enorma konsekvenser för elektronikkonstruktion och värdekedjan," säger Derek Lidow. "Detta frigör en mycket intressant dynamik. Frågan om vilka företag i försörjningskedjan som kommer att fånga vinsten från denna strategi kommer att vara av stor betydelse under de kommande åren."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-1