Elektronikproduktion | 03 maj 2010

ZTE:s vinst ökade med 40% under årets första kvartal

ZTE har meddelat resultatet för första kvartalet som avslutades per den 31 mars 2010. Bolaget rapporterade en nettovinst på 16,09 miljoner USD för perioden.
ZTE:s resultat är en ökning med 39,68 % jämfört med samma period förra året då vinsten uppgick till 11,52 miljoner USD. Intäkterna för kvartalet uppgick till 1,94 miljarder USD, upp med 13,59 % från 1,71 miljarder USD samma period förra året.

Bolaget märker av en förbättrad världsekonomi

Investeringar i telekommunikationsutrustning på den inhemska, kinesiska marknaden, var stabil under kvartalet. Infrastruktur för mobilnätverk och optisk kommunikationsutrustning utgjorde lejonparten av operatörernas kapitalinvesteringar. På den internationella marknaden märktes det att den ekonomiska krisen avtagit.

Stabil internationell tillväxt

Under kvartalet upplevde ZTE en relativt stabil tillväxttakt. I Kina förbättrade bolaget sin position på marknaden genom leveranser av utrustning till utbyggnaden av 3G-nätverk i landet. ZTE sålde också bra med terminalenheter och andra nätverksprodukter till de kinesiska operatörerna. Även på de internationella marknaderna upplevde ZTE stabil tillväxt i flera regioner, särskilt på tillväxtmarknader vars ekonomier förbättrats och där bolaget drog fördel av investeringar i telekomutrustning. Generellt sett så ökade antalet potentiella affärer på internationella marknader för ZTE eftersom vissa tillverkare lämnat mainstream-marknaden.

Terminalsegmentet växer

Försäljningen av optiska kommunikationsprodukter, trådlösa switchar och access-produkter till operatörerna ökade med 0,9 % under kvartalet jämfört med samma period förra året. Terminalsegmentet ökade sin försäljning med 41,8 % jämfört med samma kvartal 2009. Den ökade försäljningen beror främst på snabb tillväxt i försäljning av high-end produkter och då framförallt 3G-mobiltelefoner. Omsättningen för mjukvara och tjänster växte med 40,8 % under perioden jämfört med förra året. Försäljningen ökade framförallt för nätverksprodukter och tjänster till större företag och operatörer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1