Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 03 maj 2010

Epsilon tar order inom avancerad optronik

Konsultföretaget Epsilon tar en uppföljningsorder för konstruktion av optiska mottagarmoduler som används i mätsystem från Airborne Hydrography AB. Epsilon har tidigare designat och konstruerat tre liknande moduler till samma kund.
Airborne Hydrography utvecklar och marknadsför laserbaserade mätsystem som används vid hydrografiska och topografiska undersökningar. Marknaden är global och kunderna är främst kartografiska undersökningsföretag samt statliga organisationer.

Epsilon och Airborne Hydrography har samarbetat kontinuerligt sedan 2004 och har tillsammans vidareutvecklat tekniken. Den aktuella ordern berör två nya mottagarmoduler till systemet HawkEye, som från flygplan eller helikopter samlar in topografisk data från land och havsbotten.

– Epsilon har några av Sveriges bästa optikdesigners vars kompetens bidragit till att göra våra mätsystem världsledande, säger Anders Ekelund, vd för Airborne Hydrography AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1