Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Austriamicrosystems Komponenter | 04 maj 2010

Utsikterna för halvledare andra kvartalet justeras uppåt

Alla tecken pekar på ett starkare andra kvartal för halvledare än ursprungligen beräknat.
Marknadsundersökningsföretaget Databeans nuvarande prognos för chipindustrin för 2010 har reviderats upp till 277 miljarder USD, en ökning med 23% jämfört med 2009.

Vi förväntar oss att intäkterna för mikroprocessorer och logikkretsar i år når över 41 miljarder USD respektive 76 miljarder USD. Intäkter för minnen, som drivs av fortsatt efterfrågan på flashmarknaden och högre priser för DRAM, beräknas nå nära 61 miljarder USD. Efter kartläggning av flera av de stora leverantörerna av analoga kretsar förväntar Databeans nu att denna marknad kommer att landa på 41 miljarder USD, en ökning med 28% jämfört med 2009.

För andra kvartalet förväntas att en sekventiell tillväxt på dessa viktiga marknader kommer att driva den totala halvledarindustrin. Intäkterna för mikroprocessorer väntas uppgå till 10,5 miljarder USD innevarande kvartal, en ökning med 3% från första kvartalet. Logikkretsar förväntas öka 7%, minnen ökar 4% och generella analoga kretsar förväntas växa med över 8% under det andra kvartalet.


Tabellen har en zoom-funktion.


”Lagren fylls och vi tror att tillväxten drivs av den nuvarande efterfrågan på konsumentprodukter, inklusive trådlösa enheter samt industriella tillämpning.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2