Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 04 maj 2010

Dätwyler förstärker ledningen för divisionen Tekniska Komponenter

Dätwyler förstärker ledningen för divisionen Tekniska Komponenter, där ELFA ingår, med Markus Heusser.
Som ett led i den strategiska expansionen av divisionen Tekniska Komponenter förstärker Dätwyler företagsledningen. Paul Hälg lämnar sin dubbla roll som vd och chef för divisionen, som han haft sedan han började på Dätwyler år 2004. Han skall i stället fokusera på den övergripande ledningen av Dätwyler-gruppen.

Styrelsen för Dätwyler-gruppen har utsett Markus Heusser till ny chef för divisionen Tekniska Komponenter, där ELFA ingår, och medlem av Dätwylers styrelse från och med augusti 2010.

Fram till slutet av 2009 ledde Markus Heusser en division inom industriföretaget Sulzer. I dag arbetar han direkt under Sulzers vd med deras världsomspännande omstrukturerings- och nyförvärvsprogram.

Innan Markus Heusser började på Sulzer arbetade han som konsult och integrationschef på McKinsey&Co under drygt sju års tid. Markus Heusser är schweizare och har doktorerat i företagsekonomi vid universitetet i Fribourg.

Utnämningen har sin grund i Dätwylers köp av ELFA och Reichelt. Tillsammans med Maagtechnic och Distrelec har nu Dätwyler fyra starka och specialiserade varumärken inom katalog- och specialistkomponentdistribution över hela Europa

Dätwyler försöker utnyttja den existerande tilväxtpotentialen i dessa företag genom att genomföra synergier inom inköp, katalogproduktion och marknadsutvecklingsaktiviteter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2