Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 maj 2010

ABB förvärvar Ventyx

ABB förvärvar amerikanska Ventyx för att stärka verksamheten inom nätverksstyrning.
ABB har förvärvat Ventyx för mer än 1 miljard dollar från Vista Equity Partners för att bli en ledande leverantör av programvarulösningar för att styra och reglera elnät. Förvärvet skapar en nyckelposition för ABB inom smarta elnät och programvara för energistyrning

Ventyx är en leverantör av programvara till verksamheter över hela världen inom energisektorn, kommunikation och andra kapitalintensiva verksamheter. Företaget erbjuder ett brett utbud av programvara, inklusive lösningar för anläggningsoptimering, ledning av mobil arbetskraft, energihandel och riskhantering, energiverksamhet och energianalyser. Ventyx tillhandahåller också programvarulösningar för planering och prognosticering av elbehov, även innefattande förnybara energislag.

ABB kommer att kombinera sin verksamhet för nätverksstyrning i divisionen Power Systems med Ventyx verksamhet och bilda en gemensam enhet för programvarulösningar för energistyrning. Genom att tillföra ABB en bredare access till energibolagsmarknaden kommer förvärvet att tredubbla ABB:s tillgängliga marknad inom energistyrsystem.

”Den stora fördelen för energiproducenter, energibolag och industrikunder är att de nu får en enda leverantör av verksamhetsomfattande IT-plattformar och kraftautomationssystem”, säger Joe Hogan, koncernchef för ABB. ”Fördelarna för våra aktieägare är ett kassaflödesgenererande förvärv i en spännande tillväxtmarknad, med en stark ledningsgrupp, ett i hög grad kompletterande erbjudande såväl som geografisk täckning samt en attraktiv avkastning på sysselsatt kapital.”

Med säte i Atlanta, Georgia, har Ventyx en stor installerad bas i USA och Europa samt verksamhet i mer än 40 länder. Företagets kunder omfattar ledande energibolag i USA och Europa såväl som industrier. Ventyx har 900 medarbetare och rapporterade runt 250 miljoner dollar i intäkter för 2009, främst från verksamheten i Nordamerika och Europa.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1