Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 06 maj 2010

Europeiska halvledarförsäljningen upp 7,1% i mars

Halvledarförsäljningen i Europa växte snabbare än den globala marknaden i mars, på ett tremånaders rullande genomsnitt, enligt World Semiconductor Trade Statistics (WSTS).
Marknaden uppgång fortsatte i mars, vilket gör det första kvartalet 2010 i Europa starkare än sista kvartalet föregående år. Denna mycket positiva utveckling skiljer sig från det säsongsmönster, som vanligtvis förekommer det första kvartalet av året, som brukar vara svagare än föregående kvartal.

En annan ovanlig trend är att halvledarmarknaden i Kina minskade det första kvartalet 2010 jämfört med sista kvartalet 2009.

Stark tillväxt observerades för de viktigaste produktkategorierna, särskilt då för flashminnen och mikroprocessorer som drev marknadstillväxten i mars.

Totalt uppgick den europeiska halvledarförsäljningen i mars 2010 till 3,084 miljarder USD. Detta motsvarar en ökning med 42,0% jämfört med samma månad förra året.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1