Komponenter | 11 maj 2010

Kamic Group etablerar sig i Finland

Med en fortsatt strategi att flytta fram sina positioner på den nordiska marknaden, utökar nu handels- och agenturgruppen Kamic Group Electronics sitt affärsområde och etablerar sig i Finland.
Kamc Group Electronics har idag en omsättning på 100 miljoner SEK och är i Sverige representerat av tre handels- och agenturföretag inom el- och elektronik: Bromanco Björkgen AB, Tibe Interconnect AB samt Kamic, Karlstad Automatic AB/ EMC. Nu etablerar sig alltså gruppen i Finland genom bildandet av företaget Tibe El OY med säte i Helsingfors.

Precis som för många andra har lågkonjunkturen inte gått helt omärkt förbi, och även givit bolagen i Electronics något lägre volymer än tidigare. Trots detta har gruppen hela tiden haft en lönsam verksamhet.

- Lönsamhet är självklart nyckelordet när vi pratar om att växa in på nya marknader, och här i Sverige har vårt affärsområde haft och har en bra plattform att bygga vidare i från, säger affärsområdeschefen för Kamic Group Electronics Matthias Eriksson.

- Via fortsatt utveckling av vår befintliga personal, nyrekryteringar, förvärv och långsiktiga relationer med våra kunder och leverantörer ska vi behålla och förbättra vår Pan-Nordiska position och ge lönsamhet åt hela värdekedjan, fortsätter Matthias Eriksson.

Tibe El OY kommer till den finska marknaden marknadsföra och sälja komponenter och lösningar inom; thermal management, emc-produkter, isolationsmaterial, fiber/ kopparkablage etc.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1