Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 maj 2010

Pris för miljövänligt elektronikemballage 


Farnell får pris för biologiskt nedbrytbara förpackningar för elektronikkomponenter.
Farnells lösning är patenterad och egenutvecklad, och ersätter för antistatiska polyetenpåsar.

Farnell har tilldelats "Environmental Product / Service of the Year" under evenemanget "Sustainability Live Miljö och energi Awards" i Storbritannien nyligen. Förpackningen, som blir den första i sitt slag inom elektronikindustrin, har införts av Farnell i september 2009 som en ersättning för de polyetenförpackningar som skickas ut i ett antal av 3,6 miljoner stycken från företagets europeiska lager varje år.

Förpackningen kan brytas ner i en industriell komposteringsanläggning, eller av lösas upp i varmt vatten.

Förpackningen tillverkas av bland annat polyvinylalkohol, som har använts för att förhindra spridning av infektioner inom hälsosektorn och jordbruket. Farnell har funnit att föreningen också har goda antistatiska egenskaper, och tillsammans med förpackningsspecialisten Anti-stat, har de patenterat och utvecklat produkten ytterligare, enligt elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1