Komponenter | 12 maj 2010

Halvedarförsäljningen fortsätter växa

Försäljningen av halvledarkomponenter i Europa ökade i mars, enligt e-forecasting.com
Analysföretaget gör prognoser baserade på sex månader och använder ett index där 100 är baserat på genomsnittet för år 2000.

Enligt företaget ökade den europeiska halvledarförsäljningen med 0,9 procent i mars, vilket ger ett index på 186,1. Baserat på dessa indikatorer fortsätter tillväxten i Europa, men det finns en trend mot att det kommer att gå långsammare.

Tillväxt baserad på en sexmånadersgenomsnitt eller vad som kallas ledande indikatorer steg 20,5 procent i mars 2010, efter att ha stigit 22,3 procent i februari.

- Trots femton månader av tillväxt finns det tecken på att tillväxten kommer att bromsa senare i år, baserat på rörelser i indikatorerna, säger Maria Simos, vd för e-forecasting.com till electronicsweekly.com

Indexet består av faktorer som produktivitet, ekonomiska villkor och relationen mellan order och lager, skriver elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1