Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 maj 2010

DRAM-tillverkare får böter för kartell

EU-kommissionen har beslutat om en uppgörelse med 10 producenter av minneskretsar som används i datorer och servrar.
Bötesbeloppet blir totalt 331 miljoner euro vilket innebär en minskning med 10% för att företagen erkände de faktiska omständigheterna.

Mottagarna av beslutet är: Micron, Samsung, Hynix, Infineon, NEC, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba, Elpida och Nanya. Micron dömdes dock inte till böter eftersom företaget avslöjade kartellen för kommissionen. Erkännandet av omständigheterna gör det möjligt för kommissionen att påskynda utredningarna, frigöra resurser för att hantera andra ärenden och allmänt förbättra effektiviteten i sin antitrustbestämmelserna.

Alla företag är icke-europeiska utom Infineon, men de säljer sina produkter inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och därför måste de också följa EU-lagstiftningen, i detta fall artikel 101 (1) i EU-fördraget, som förbjuder konkurrensbegränsande åtgärder. Ärendet undersöks även i USA.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2