Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 21 maj 2010

Kontron förvärvar AP Labs Group

Den tyska tillverkaren av inbyggda system, Kontron AG, har förvärvat det amerikanska företaget AP Labs Group. Detta bland annat för att få in en fot i försvars- och flygindustrin i USA.
Kontron har genom sitt amerikanska dotterbolag förvärvat hundra procent av AP Labs Group, baserat i San Diego, Kalifornien, enligt elektronikknett.no

Gruppen har två rörelsedrivande bolag, och betraktas som ledande systemintegratörer inom försvars- och flygindustrin. Sedan etableringen 1984 har företaget etablerat sig på marknaden för utveckling och produktion av komplexa system, samt särskilda program.

Kontron förutsätter att de nya dotterbolaget kommer att bidra med en omsättning på 30 miljoner USD. AP Labs kommer att integreras med Kontrons USA-kontor, som också finns i San Diego.

- Vi får en förstärkning, både regionalt i USA, och med leveranser av kompletta lösningar med höga marginaler, säger Ulrich Gehrmann, vd för Kontron.

- AP Labs kompletterande system produkter kompletterar den korta varor från vårt franska dotterbolag perfekt, inom säkerhets-segmentet, tillägger han. Detta segment ökar stadigt, enligt Kontron, å sin sida, hade en omsättning klok marknadsandel på 16 procent.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 09:32 V9.5.1-1