Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2001

AU-System, Nokia, Sony Ericsson i samarbete

AU-System, Nokia, Sony Ericsson investerar i interoperabilitet för MMS
Tester ska sÀkerstÀlla att olika tillverkares utrustning för Multimedia Messaging Services, MMS, fungerar tillsammans

Nokia och Sony Ericsson har kommit överens om att samarbeta betrÀffande tester av interoperabilitet för MMS-funktionalitet och tillÀmpningar. Inom ramen för samarbetet ska AU-System utveckla en serie testverktyg, i enlighet med Nokias och Sony Ericssons rekommendation för MMS, MMS Conformance Document, som baseras pÄ aktiviteter som respektive företag har utfört inom ramen för Third Generation Partnership Project (3GPP) och WAP Forum. Testerna berÀknas pÄbörjas tidigt nÀsta Är.

Det viktigaste skÀlet till initiativet Àr att hjÀlpa terminaltillverkare pÄ olika marknader att sÀkerstÀlla att MMS-funktionalitet och -tillÀmpningar Àr kompatibla, och pÄ sÄ sÀtt möjliggöra ett snabbt kommersiellt genomslag. Testverktygen gör det möjligt att testa interoperabiliteten för MMS-standarden, som specificerats av 3GPP och WAP Forum.

Testerna kommer att utföras i enlighet med rekommendationen MMS Conformance Document, som anger kraven för interoperabilitet mellan olika MMS-terminaler och -servrar. En uppdaterad version av rekommendationen hÄller pÄ att slutföras av Sony Ericsson och Nokia och kommer att publiceras inom kort.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2