Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 maj 2010

Ryktena om stora kvalitetskostnader i Kina överdrivna

Exportrådet har på uppdrag av Fordonskomponentgruppen och Tillväxtverket undersökt vad kvalitetssäkringar vid produktion i Kina kostar.
– Slutsatsen från rapporten är att det inte behöver bli dyrt om man jobbar proaktivt. Det som däremot kostar mycket pengar är att hantera felaktigheterna i efterhand, säger Karl Hedberg, projektledare på Exportrådet.

”Mer för mindre – kvalitetskontroll i Kina” är en uppföljning på ”Dyrt att köpa billigt?” – en rapport som undersökte kostnader för tillverkning av fordonskomponenter i ett internationellt perspektiv. Rapporten fick stor uppmärksamhet inom branschen och väckte ett antal följdfrågor. En av de vanligaste var: hur säkerställer vi kvalitet vid produktion i Kina – och hur mycket kostar det?

”Mer för mindre – kvalitetskontroll i Kina” fokuserar på fem kvalitetsområden: material, funktion, packning, leveranser och måttriktighet.

De huvudsakliga slutsatserna från rapporten är:

Det bästa sättet att hålla nere extra kostnader för kvalitet är ett proaktivt arbetssätt. Tidig upptäckt av fel och korrigeringar nära produktionen minskar kostnaderna

Lyckas man att jobba proaktivt kan kostnaderna för kvalitetsåtgärder generellt hållas på mellan 1-5 procent av totalkostnaden för komponenten

Hantering av felaktigheter i efterhand kan leda till extrakostnader på upp till 60 procent av komponentens produktionskostnader

– Kvalitetskostnader i Kina har länge varit föremål för diskussioner i branschen, det är därför intressant att se att de går att hantera dessa frågor för en rimlig kostnad, säger Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen.

Rapporten ”Mer för mindre – kvalitetskontroll i Kina” kan laddas ner här.

En tidigare rapport ”Dyrt att köpa billigt?” kan laddas ner här.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-26 15:08 V9.5.0-2