Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 juni 2010

Habia Cable flyttar produktion till Kina

Beijer Almas dotterbolag Habia Cable AB har beslutat att flytta produktion av telekomprodukter frÄn Söderfors till fabriken i Kina. 35 anstÀllda varslas.
Vid fabriken i Söderfors fortsÀtter satsningen pÄ avancerad specialkabel till försvarsindustrin, kÀrnkraftsindustrin och annan industri med höga krav.

Antenntillverkarna, som Àr den största kundgruppen inom Habia, har sedan flera Är koncentrerat produktionen till Kina. För att möta kundernas behov har Habia Cable redan idag mer Àn hÀlften av tillverkningen av antennkabel i Kina. NÀr nu Àven resterande del flyttas sÄ innebÀr det en övertalighet i Söderfors. Företaget har dÀrför beslutat att varsla cirka 35 personer om uppsÀgning.

”De senaste Ă„rens investeringar i Söderfors och Tierp för tillverkning av specialkabel, i kombination med en förbĂ€ttrad konjunktur, bör leda till tillvĂ€xt inom övriga segment. Det kan innebĂ€ra att det blir fĂ€rre personer Ă€n vi varslat, som fĂ„r lĂ€mna företaget”, sĂ€ger Johan Vinberg, VD i Habia Cable AB.

”Habias satsningar i Kina möjliggör produktion av högkvalitativa produkter till vĂ€sentligt lĂ€gre kostnader Ă€n tidigare och stĂ€rker dĂ€rigenom företagets marknadsposition.”, kommenterar Bertil Persson, VD och koncernchef Beijer Alma AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2