Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 juni 2010

Den verkliga kostnaden för outsourcing

Foxconn och Apple har nyligen förekommit i affÀrspressen pÄ grund av mÀnniskorÀttsfrÄgor som rör arbetstagares sjÀlvmord. Charlie Barnhardt Association har vid flera tillfÀllen kommenterat Àmnet, bland annat nyligen i ett svar till evertiq.
Artiklarna har fokuserat pÄ Foxconns sekretess, de lÄga lönerna, och de olyckliga arbetstagarna som i första hand Àr unga, ensamstÄende kinesiska mÀn och kvinnor frÄn landsbygden som Àr isolerade frÄn vÀnner och familj i stora byggnadskomplex och som tvingas skriva exploaterande anstÀllningsavtal.

I en video som cirkulerar i bloggosfÀren har en journalist pÄ Financial Times fÄtt gÄ in i en förlÀggning i Shenzhen och filma aldrig tidigare visade bilder pÄ palmkantade boulevarder, restauranger och butiker fyllda med leende, prydligt klÀdda kinesiska ungdomar. En ung kvinna intervjuas medan hon lugnt arbetar med korsstygnsbroderi.

Hon sĂ€ger genom Foxconns tolk att hon Ă€r vĂ€ldigt glad att hon arbetar pĂ„ Foxconn och ser fram emot att tjĂ€na tillrĂ€ckligt med pengar för att Ă„ka hem och gifta sig snart. Eftersom det inte ser sĂ„ illa för de flesta av mĂ€nniskorna - ungefĂ€r som ett campus i San Diego – kommer antagligen uppstĂ„ndelsen över mĂ€nskliga rĂ€ttigheter att avta. Foxconn har ocksĂ„ meddelat att de kommer att öka lönerna med 30% (!) [100%, översĂ€ttarens anmĂ€rkning]. Och dĂ€rför tror vi att PR-krisen Ă€r över, iPads kommer att sĂ€lja i rekordfart, och allt stĂ„ vĂ€l till i Cupertino.

Vi förutsÀger att nettoeffekten av berÀttelsen Äterigen kommer att fokusera pÄ arbetarnas löner. OEM-företagen börjar oroa sig för att Kina inte lÀngre Àr billigt nog för elektroniktillverkning och börjar titta pÄ Vietnam, Tunisien, eller nÄgon annan exotisk plats dÀr arbetstagarna kan utnyttjas ostraffat.

Detta tÀnkande Àr fel, fel, fel, pÄ flera fronter.

Front ett: de mÀnskliga rÀttigheterna

LÄt oss vara realistiska med vad som hÀnde med Spin Doctors. Kinesiska chefer Àr mÀstare pÄ att manipulera vÀsterlÀndska journalister, sÄ det Àr otÀnkbart att Financial Times video Àr typisk för arbetstagarnas villkor pÄ Foxconn. Och frÄgan Àr inte hur vissa delar av anlÀggningen ser ut. Det Àr erfarenheterna frÄn typiska arbetstagare, som stÄr fastnaglade tillsammans med hundratals andra arbetstagare och gör en snÀvt definierad arbetsuppgift i 12-timmarsskift utan avbrott, dag efter dag och sedan gÄr till en sovsal med 100-tals andra arbetstagare för att sova.

Varken lön eller arbetstid möjliggör för nÄgot socialt liv, en 30% ökning pÄ nÀstan ingenting Àr fortfarande bara nÄgot mer Àn ingenting. En extra dollar om dagen kommer inte att lösa det underliggande problemet. MÀnniskor Àr inte robotar, de behöver gemenskap, avkoppling och frihet. I Foxconns anlÀggningar - till skillnad frÄn liknande företag i de flesta andra delar av vÀrlden - regleras arbetstagarna dygnet runt sju dagar i veckan. SÄ som de flesta mÀnniskor definierar ett fÀngelse.

Front tvÄ: löneskalor

Inom elektroniktillverkning stÄr direkta lönekostnader endast för en brÄkdel av vad ett OEM-företag betalar för outsourcingtjÀnster (det vill sÀga material svarar för den övervÀgande majoriteten av utgifterna). VÄra fallstudier visar att nÀr de övriga delarna av kostnaderna vÀgs in i ekvationen har OEM-företaget nÀstan aldrig sparat nÄgon större summa pengar pÄ en internationell utflytt, oavsett hur lÄg arbetskostnaden Àr.

Detta har alltid varit sant för low volume/high mix, men Àr nu allt oftare sant Àven för högvolymelektronik. Kostnaderna i Kina (och vad OEM-företagen mÄste lÀgga ner i internt stöd för sina outsourcinginitiativ) har ökat dramatiskt, och det har ingenting att göra med kostnaderna för arbetskraft i Foxconns fabriker.


Front tre: elefanten i porslinsbutiken

Parallellt med berÀttelserna om mÀnskliga rÀttigheter pÄ Foxconn har den kinesiska kopian "iPed" och den kinesiska versionen av iPhone bÄda gÄtt att sÀljas pÄ den stora kinesiska konsumentmarknaden. Detta mÄste pÄminna OEM-tillverkare om den nÀstan totala avsaknaden av immateriella skydd för företag som gör affÀrer i Kina, löften till WTO till trots. För de som förvÀntar sig att fÄnga upp den inhemska kinesiska efterfrÄgan genom att anvÀnda en nationell försörjningsbas: tÀnk om. Om Apple inte kan skydda sina immateriella rÀttigheter i Kina, kan ingen.

Det finns fortfarande situationer dÀr en kinesisk-baserad tillverkningslösning Àr meningsfull, men dagarna av totalöverföring av elektroniktillverkningsindustri Àr över. Vi har verklighetsbaserade data pÄ hur man exakt konfigurerar sitt globala elektronikindustriprogram för att optimera konkurrensfördelar, innovation och kostnadseffektivitet. Men det kan inte göras via en en-dimensionell analys baserad pÄ priset för billig arbetskraft.
-----

Författare: Charlie Barnhart
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1