Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juni 2010

Foxconn slutar med fabriksstäder

EMS-leverantören Foxconn överger sin fabrikstads-modell.
"Strukturen [hos tillverkningsindustrin i Kina] mÄste förÀndras". FörÀndringen som genomförs av Foxconn kan bli en ganska snabb process, men anpassningen till högre löner skulle kunna vara Ànnu snabbare och intensivare, enligt en artikel i Finacial Times, med hÀnvisning till Terry Gou vid en ordinarie bolagsstÀmma hos moderbolaget Hon Hai.

Som tidigare rapporterats tillkÀnnagav Taiwan-baserade EMS-leverantören nyligen en andra prestationsbaserad-löneförhöjning för sina arbetstagare i Kina.

Fabriksstadsmodellen som tjÀnat vÀl nÀr den infördes i Kina börjar bli förÄldrad. Foxconn vill separera arbets- och boendemiljö och ett sÀtt att uppnÄ detta skulle vara att sÀlja sovsalarna till den kinesiska regeringen.

"Om en arbetstagare i Taiwan begÄr sjÀlvmord pÄ grund av kÀnslomÀssiga problem kan inte hans arbetsgivare hÄllas ansvarig, men vi stÀlls till svars i Kina eftersom arbetarna lever och sover i vÄra sovsalar. Detta har blivit en alltför stor börda för Foxconn att bÀra", sÀger Terry Gou i FT-artikeln.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2