Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 14 juni 2010

Megacon sluter avtal med ICA om energimätning

Megacon har slutit ett avtal med ICA Sverige AB om installation av mÀtinsamlingssystem i ICAs butiker.
ICA:s ambition Àr att minska energiförbrukningen med minst 10 procent under 2010. Megacons visualisering av energiförbrukningen gör det möjligt för ICA:s butiker att kraftigt minska ÄtgÄngen av energi med efterföljande ÄtgÀrder. Lösningen möjliggör en snabb energieffektivisering och minskad energiÄtgÄng i varje enskild butik.

− VĂ„rt mĂ€tinsamlingssystem hjĂ€lper ICA-butiken att identifiera driftstörningar och var det förbrukas onödiga mĂ€ngder el. Den enskilda butiken kan se förbrukningen pĂ„ ett överskĂ„dligt sĂ€tt i stapeldiagram, vilket gör det mycket enkelt att se var Ă„tgĂ€rder ska sĂ€ttas in. LĂ€ggs ett lock pĂ„ en frysdisk syns det direkt pĂ„ en grafisk kurva, sĂ€ger Peter Stockhaus, vd pĂ„ Megacon.

Genom installation av Megacons energimÀtsystem blir det enkelt att urskilja hur elanvÀndningen fördelas i butiken. En webbaserad visualisering av förbrukningen gör det möjligt att se förbrukningsvÀrden timme för timme pÄ ett lÀttillgÀngligt och överblickbart sÀtt.

− Grundutförandet av avtalet Ă€r att vi mĂ€ter inkommande el, kompressorer, vĂ€rme och belysning. Systemet gör att handlaren har kontroll pĂ„ utrustning i butiken, till exempel slitna gamla kompressorer som kan behöva bytas ut, sĂ€ger Peter Stockhaus.

Avtalet som Megacon slutit med ICA innebÀr att varje butik sjÀlv beslutar om en investering i energimÀtningssystemet ska göras. ICA satte 2006 ett högt miljö- och energimÄl med en sÀnkning av 30 procent av det totala koldioxidutslÀppet till Är 2020. I slutet av Äret rÀknar Megacon med att 65 butiker ska ha installerat systemet, och 190 butiker inom en ettÄrsperiod.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2