Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 juni 2010

Dignitana tecknar distributionsavtal för den Brasilianska marknaden

Dignitana, med Kitron som viktigaste underleverantör, tecknar nu exklusivt distributionsavtal i den viktigaste marknaden i regionen, Brasilien med MZ Medical med sÀte i Sao Paolo.
MZ Medical samarbetar med flera Europeiska bolag för distribution pÄ den brasilianska medicinteknik marknaden, bland annat det svenska bolaget Atos Medical.

MZ Medical har under de sista 6 mĂ„naderna undersökt registreringsformer för Dignicap-systemet med det brasilianska lĂ€kemedels och medicintekniska verket Advisa. Innan parterna har gĂ„tt vidare med att teckna avtal sĂ„ genomförde Advisa en kvalitetsrevision av Dignitana och underleverantören Kitron genom en notified body TÜF Rheinland, vilken bekostades av den tilltĂ€nkte distributören. Baserat pĂ„ det goda utfallet av revisionen och marknadsundersökningen har nu partnerna gĂ„tt vidare för att lansera Dignicap systemet i Brasilien.

VD Martin Waleij kommenterar:

"Den Brasilianska marknaden Àr pÄ lÄngsikt mycket intressant för Dignitana med en vÀxande medelklass och ett vÀl utvecklat system för medicinteknik. Marknaden Àr Àven en bra referens för övriga lÀnder i regionen."

"I det korta perspektivet vill jag poÀngtera det goda arbete Dignitanas organisation utfört, genom att med kort varsel genomgÄ en kvalitetsrevision av bolaget och den viktigaste underleverantören Kitron. Det visar att vi Àr vÀl förbereda inför framtida lanseringar i till exempel marknader som USA och Japan som ocksÄ har egna regelverk och myndigheter som ej baseras pÄ det Europeiska regelverket."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1